vaerste

Beliggenhet

Enkel adkomst med både sykkel og bil

---

Følg Fv 108 over Værstebrua. Ta til høyre i første rundkjøring, høyre igjen inn på Dokka.

Bussforbindelse har stoppested i umiddelbar nærhet. Gangavstand til sentrum.

I tillegg har byfergen (gratis) anløp på Værste. Byfergen kjører halvtimes avganger mellom Gamlebyen, Isegran, Smertu, Sentrum, Værste, Ålekilene og Gressvik.

Beregn reisetid

Prøv reisetidskalkulatoren for å se hvor lang tid det tar å reise hit fra ditt utgangspunkt, med ulike transportmidler

Området

---

Værste-området har pr april 2021 ca 5.500 studenter og arbeidstakere i tillegg til de som bor på området.

Herfra når man alle viktige servicefunksjoner i Fredrikstad sentrum innen 10 minutters gange.

Bare et lite steinkast unna finner vi Fredrikstad stadion; hjemmearena for byens stolthet Fredrikstad fotball klubb (FFK) - her er det full aktivtet hele året! Foruten A-laget for herrer har klubben også a-lag for damer og en rekke lag i yngre årsklasser for både jenter og gutter. Gatelaget, som er et fotballag for begge kjønn, var det første fotballaget i Norge for rusavhengige - de har blitt norgesmesterer flere år på rad! 

Noen flere steinakst unna finner vi StjerneVærste; Dette er Stjernens nye barmarkssenter på 1.800 m2, et innendørs lek-. og treningssenter - nytt og unikt i Norge!

Fredrikstad kommune og Værste har etablert en populær kunstisbane på Værste ved gangbrua. I sommersesongen gjøres den om til en sandvolleyballbane. Dette har vært en stor suksess siden åpningen i desember 2015.

Værste ønsker å bidra til at Fredrikstad blir en enda bedre by å bo, studere og jobbe i. En god miks av boliger, skoler, næring, idrett og kultur, vil gjøre området til akkurat det.

Leieforhold

---

Statlige Helfo med sine 90 ansatte og teknobedriften Norxe med foreløpig 30 ansatte er blant leietakerne i det nye bygget.

Av andre virksomheter på området kan nevnes Fredrikstad Stadion, REMA 1000, Europris, NAV, Fiskeridirektoratet, Nxtech, Cowi, Griff Arkitektur, Elon Norge, Høgskolen i Østfold, Kulturskolen i Fredrikstad, Wang Ung (skole), Stadion Taphouse, Rambøll, HRprosjekt, Volvat Medisinske Senter AS, Ecit Viken, Lca.no, Norsus, Atea, Structor, Unilabs og Helsehuset i Fredrikstad.

Dokka 6, 1671 Kråkerøy