vaerste

Elkjøp til Værstetorvet - mer handel og 50 nye arbeidsplasser til sentrum

2017-08-24
Elkjøp, som er markedsleder i Norge på elektronikk, skal åpne butikk i et av de nye byggene som skal bygges på Værstetorvet foran det nye planlagte sentrumskjøpesenteret, dvs. på tomten nærmest gangbroen. Partene bak byutviklingsprosjektet på Værstetorvet og det planlagte nye sentrumskjøpesenteret har med dette signert sin andre ankerleietager etter at Coop OBS ble landet før sommeren.

Mer storhandel til sentrum

Etableringen av Elkjøp vil bety 50 nye arbeidsplasser til Fredrikstad sentrum og en forventet årlig handelsomsetning på 100 millioner kroner til et sentrum som de siste årene har tapt markedsandeler til områder utenfor bykjernen.

Signeringen av Elkjøp bekrefter en trend der storhandelsaktører, som historisk har etablert seg i områder utenfor bykjerne/sentrum, nå «flytter til byen». Elkjøp satser på å være med å styrke og utvikle en ny del av Fredrikstad sentrum. Byutviklingen på Værste settes på kartet av en av de tyngste aktørene i norsk handel, og dette vil skape sterke positive ringvirkninger for andre leietagere og konsepter det nå blir mulig å tiltrekke seg til Fredrikstad sentrum.

«Østfold og Fredrikstad som er Norges 7. største by har alltid vært viktig for oss. Det bygges mye i sentrum, og vi ønsker å være tilstede der folk bor og handler. Da vi hørte at man var på jakt etter leietakere som er markedsledere i varehandel, så var det naturlig at Norges største elektronikkjede ble med på prosjektet. Vi har ikke så mange sentrumsbutikker ennå, men det kommer stadig fler og butikken i Fredrikstad blir en av de første i satsningen på vårt city-konsept.», sier administrerende direktør i Elkjøp Norge, Fredrik Tønnesen.

Den nye butikken i Fredrikstad blir en av de første i satsingen på Elkjøp sitt city-konsept. City-konseptet betyr at butikken på Værstetorvet blir noe mindre i størrelse, men sortimentet blir mye av det samme. Butikken blir mer moderne og mindre elektrovarer blir viktige, men det skal også satser på hvitevarer og andre varer Elkjøp er kjent for å selge.

"At Elkjøp vil være med oss er en veldig viktig brikke for byutviklingen på Værste. Elkjøp ser verdien av prosjektet og muligheten det gir for aktører som dem til å etablere seg i sentrum av en av Norges største byer. Sammen med Coop OBS vil de være sterke bidragsytere til å ta handelen tilbake til byen", sier Magnus Fredriksen, prosjektleder for handelsdelen av prosjektet på Værstetorvet.

Realisering av Værstetorvet
Elkjøp som ankerleietager muliggjør tidlig realisering av byggene på Værstetorvet, området mellom gangbroa og det nye senteret, som vil gi byen et nytt og fullverdig torg med handel, servering og opplevelser. Elkjøp vil åpne senest samtidig med det planlagte handelssenteret syd for Fylkesveien.

"Plasseringen av Elkjøp på Værstetorvet rett ved gangbrua underbygger det prosjektet hele tiden har vist, at vi planlegger handel allerede fra gangbrua. Å få en slik gigant midt i sentrum styrker sentrums attraktivitet og er noe alle som er glad i sentrum bør juble over, sier markeds- og forvaltningsdirektør Øivind Kvammen"

 Fakta om Elkjøp:

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for 34,2 milliarder kroner i regnskapsåret 2016/17 (hvorav 10,7 mrd. I Norge)

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 96 store og små varehus spredt fra Kristiansand i sør til Alta i nord. Cirka halvparten av butikkene eies og drives av franchisetagere, resten av Elkjøp Norge AS.

Øivind Kvammen (Værste AS), André Sørensen (Elkjøp), Magnus Fredriksen (Værste AS) og Elkjøp-direktør Fredrik Tønnesen er godt fornøyde med avtalen. Foto: Kristian BolstadØivind Kvammen (Værste AS), André Sørensen (Elkjøp), Magnus Fredriksen (Værste AS) og Elkjøp-direktør Fredrik Tønnesen er godt fornøyde med avtalen. Foto: Kristian Bolstad