vaerste

— Her er det godt å være!

24 ansatte i Sopra Steria har for tiden sine første arbeidsdager hos selskapets nye avdeling på Dokka i Fredrikstad.
— Her er det godt å være. Jeg føler meg som hjemme, sier Ann-Kristin Olsen.

—Det er noe med sjelen og atmosfæren her, forteller Ann-Kristin fra arbeidsplassen sin i de splitter nye lokalene på Værste. Kollega Mohamad Jalloul nikker enig, over en kaffeprat ved vinduene hvor de kan speide utover Fredrikstad-samfunnet.

—Det er ikke så stort her. Jeg liker inndelingen av lokalet. Fargene og interiøret, utdyper Ann-Kristin. 

Moderne og laget for mennesker 

At kontorene er toppmoderne er det lett å kjenne på når man går gjennom lokalene. Her er det nyeste teknologi av møterom, skjermer, lydisolerte rom – og mye mer. Veggene er malt etter fargekoder: I grønne områder er det lov å være høyrøstet. I røde og lyserøde soner er det møterom, mens blå er arbeidsområder. 

Trioen Jøran Hauge, Jonas Skullerud og Sverre Segerblad har slått seg ned i grønn sone, for å nyte lunsjen fra kantina der. Kollegaene kan se over til Gressvik når de titter ut av de store vinduene i skråtaket.

Skal alltid være i toppetasjen

 —Sopra Steria har fokus på gode lokaler, og å ha det godt på jobb. Det handler om trygghet, og vite at man jobber sammen for å komme lenger, forklarer Jørgen Brække. 

Jørgen er leder på det nyopprettede Frerdrikstad-kontoret til Sopra Steria. 

—Hva er gode lokaler, da?

—Toppetasje! Fasiliteter. Godt utstyr til å gjøre jobben – for alle. Det trenger vi for å gjøre en god jobb. Og så har vi alle aldere her, fra 25 år til godt over 50 år.

At de har fått kontoret i øverste etasje er ikke tilfeldig. Selskapet har toppetasje som kriterium ved valg av kontorlokaler:

—Det å se langt, det påvirker hjernen, og hvordan den tenker. Det endrer mind-set’et, det gjør noe med vib’en her, insisterer Brække. 

Jørgen forteller så ivrig at det er lett å forstå hvor stolt han og kollegaene er over sin nye arbeidshverdag.

Kollega Ann-Kristin istemmer at utsikten er med på å dra opp inntrykkene. 

—Veldig deilig! Det er noe med å se vannet, og å se utover, sier hun. 

Byttet ut Oslo med Fredrikstad

Bosatt i Saltnes, 20 minutter fra Fredrikstad sentrum, har hun flere år bak seg som Oslo-pendlende. Nå kunne hun bytte ut reisetid tur-retur Lysaker med mer tid i nærmiljøet.

Fredrikstad-trivselen slår inn også på jobben. Beliggenheten på Dokka på Værste gir blant annet flott utsikt til byferga som frekventerer rett utenfor. Stadion, Værstebrua og flere andre kjennemerker kan bivånes herfra. Og forestående prosjekter både her og der skal poppe opp i årene fremover.

—Her ligger vi i et knutepunkt, en klynge. Og å ha broa rett ved, er kult! Vi har sikkert Norges fineste sykkelgarasje rett under oss, og 360 graders utsikt over byen, slår Brække fast.

—Vi er flere her som er gode eksempler på folk som har bodd og jobbet i Oslo, men nå har flyttet tilbake til Østfold. Sindre Paulshus er et godt eksempel, han har flyttet fra Trondheim og tilbake til Fredrikstad. Selv har jeg flyttet fra Oslo og tilbake til distriktet for å bygge en arbeidsplass lokalt i hjertet av Østfold.

—Andre her har bodd i området, men pendlet til Oslo for riktig jobb, eller de har jobbet i Fredrikstad og hatt ønske om å jobbe i et større miljøer, og prosjekter som er samfunnskritiske, sier Brække.

Se flere bilder her - artikkelen fortsetter nedenfor:

Sikter mot 50 ansatte

Sopra Steria teller 2800 medarbeidere i hele Norge, hvorav rundt 2000 har base i hovedstaden.

—Så hvorfor åpne kontor her i Fredrikstad? 

— Fredrikstad er ikke lenger en by som du er innom på sommeren. Det er mange som investerer i byen, og det vil skje mye i nær fremtid. Derfor satser Sopra Steria her nå, fordi vi ser at teknologi vil stå sentralt i den veksten Fredrikstad og omegn vil få fremover. Vi ønsker å tilrettelegge for vekst og utvikling i hele regionen, eksemplifiserer Brække

6. oktober (2022) overtok den nye Fredrikstad-avdelingen av selskapet lokalene på Værste, rett ved elva. En måned senere teller altså Fredrikstad-kontoret på Dokka 24 ansatte. 

—Ambisjonen er å bli 50 i første omgang. Det er slik trenden har vært i andre byer også: I Drammen er de over 40, i Bergen gikk de fra noen få til over 100 nå.

 Skape entusiasme over teknologi

Lokalene på Dokka gjør det mulig å samle folk rundt teknologi. Jørgen sitter i styringsgruppen for Fredrikstad Tech Community, som stadig samler teknologiinteresserte fra alle kanter i Nedre Glomma-regionen. 

Sist gang møtte det opp 60 ivrige teknologer i kantinen en sen høstkveld: Du kan lese om treff i Fredriksstad Blad her!

Få varsel om Livet på Værste-saker
rett i mailboksen