vaerste

Bydelen Værste

I Fredrikstad vokser den nye sentrumsbydelen Værste frem. På dette tidligere industriområdet jobbet det på det meste ca 2.500 ansatte. Nå er like mange arbeidsplasser gjenskapt, og veksten vil bare fortsette – sammen med nye boliger, skoler og utdanning, uteområder, handel, kultur og uteliv.

Værste er en levende bydel der menneskene skaper trivselsfaktoren. Målet er å skape en moderne bydel der det er godt å jobbe, bo, studere og oppleve. 

Det skal være et godt sted å leve.

Værste - en bydel i vekst

Fredrikstad Mekaniske Verksted var i perioder skandinavias største skipsverft. Fra 1873 til 1987 ble 443 skip bygget  ved FMV- verftet  var byens største arbeidsplass, og på det meste jobbet ca 2.500 menn og kvinner på "Værste".  I dag utvikles det enorme industriområde til en urban og levende bydel.

Transformasjonen på Værste, fra skipsverft og industri til by, er et av Norges største byutviklingsprosjekter. Deler av området er nå en integrert del av Fredrikstad sentrum.   Værste vokser hvert år med flere mennesker, arbeidsplasser, boliger, handel og kulturtilbud. Området er på omlag 650 mål, og status nå (2021) er:

135.000

Kvm. næring

2.500

Arbeidsplasser

200

Boliger

3.700

Studenter og elever

Utforsk bydelen