vaerste

Saints - byens nye samlingssted

Timingen er perfekt for å gi Fredrikstad-folket noe de har ønsket seg lenge: et «place to go» for alle som elsker sport!

Med andre ord; timingen kunne ikke vært bedre for å åpne en sportsbar i byen. 

Kun en lobb fra gressmatta på Fredrikstad stadion ligger byens nye sportsbar. Ypperlig plassert på hjørnet av Stadion ut mot Jens Wilhelmsens gate har Saints tatt form i rekordfart. I slutten av mars brakåpnet de med stinn brakke og ellevill stemning under FFKs kick off.

I disse lokalene skal Fredrikstad-folk komme for å se sport, møte likesinnede og hygge seg. Over de mange storskjermene vises engelsk fotball, norsk fotball, ishockey, for å nevne noe. Et nært forestående fotball-EM for herrer, som går av stabelen i Tyskland 14. juni, blir også en giga-happening, med storskjermer - og uteservering.

En gylden mulighet

Fra nyheten om Saints ble kjent til at lokalene åpnet dørene, har det kun gått få uker.
 
— Det er mange lokale helter som har vært i sving og jobbet døgnet rundt den siste tiden. Det har blitt så fint. Jeg gleder meg enormt til tiden som kommer, dette føles bare helt riktig, sier Ersoy.

— FFKs opprykk til Eliteserien, EM til sommeren, en helt ny bydel som er i ferd med å vokse frem her på Værste, det var bare rett tid å få realisert drømmen om en sportsbar, sier Osman Ersoy (40), da vi møter ham i lokalene kun dager før åpning.

Under interiørarkitekts Kaya Abrahamsens følsomme blikk for detaljer, har lokalet forvandlet seg til et innbydende sted med delikate farger, fordelaktig belysning og stilig interiør. Sort/hvitt bilder av lokale idrettshelter dekker den ene veggen og gir en historisk dimensjon til det hele.

Det finnes masse kompetanse her i byen

— Jeg vil vise at det går an å starte noe eget, som ikke er kjedebasert. Det finnes så mye kompetanse her i byen, jeg vil bruke lokale folk, bygge noe fra bunnen og gjøre ting med hjertet, jeg tror virkelig det går an, noe Savoy allerede er et bevis på, forteller han med stort engasjement.  

Den høytsatsende Kongsten-mannen er ingen hvem som helst når det kommer til Fredrikstads uteliv.  Den tidligere Nordsjøen-arbeideren, eier og driver allerede populære Savoy på taket av Litteraturhuset. Han har 13 års erfaring fra utelivsbransjen – og forteller at drømmen om å åpne en sportsbar er noe han har båret på lenge. Da muligheten dukket opp i vinter, var han ikke i tvil om å kaste seg rundt og få drømmen ut i live.

Navnet er inspirert av favorittklubben hans, Premier League-laget Southampton, som kalles nettopp Saints av supporterne. Lidenskapen hans for sport og forretningsmannens driv for å starte noe som er «ekte» ligger som grunnpilarer for den nye sportsbaren.

Forvandles til utested med 18 års grense i helgene 

At en sportspub var etterlengtet her i byen, fikk Ersoy ettertrykkelig bekreftet under FFKs første eliteseriekamp på tolv år. 1. april var det duket for fest da Bodø Glimt gjestet Fredrikstad stadion.

Og for en dag det ble! I strålende solskinn strømmet fotballglade supportere til Saints og laget liv i timevis før kampen.  Da hadde Saints-teamet også rukket å få på plass en herlig uteservering.   På kveldstid i helgene forvandles sportsbaren til et utested med 18 års grense – noe som har vært mangelvare her i byen.

— Jeg syntes det er viktig å ta den aldersgruppen på alvor. Gi ungdommen et sted å være, slik vi hadde med Dr. Johnsen, Exit, med flere, mimrer han. 

Og de unge voksne har virkelig strømmet til etter åpningen.  

— Det har vært utrolig mye folk innom, rett og slett kjempemoro, forteller Ersoy, som med resten av Fredrikstad går en lysende tid i møte - på flere måter.

Motta nye Livet på Værste-saker
rett i mailboksen