vaerste

Studentbyen Fredrikstad

I fjerde episode av "Livet på Værste" besøker vi Høgskolen i Østfold, en institusjon som fyller 30 år i 2024.

HØR PODKAST HER

Med 2400 studenter og et sterkt fagmiljø har høgskolen blitt en synlig del av bybildet. 

Værstepodden møter opp på historisk grunn, i det gamle administrasjonsbygget til FMV, men blir raskt tatt med videre inn i en sprek og moderne høyskole med et myldrende liv, før vi ender opp i en hypermoderne idrettslab.
Her blir vi tatt imot av to energiske personer; rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen og førstelektor Birgitte Nordahl Husebye. 

Birgitte er tidligere verdensmester i orientering, og drifter idrettslaben sammen med sin gode kollega Ole Sveen og Olympiatoppen. Her kommer både studenter og toppidrettsutøvere for å testes og det er tydelig at laben er en av flere stoltheter for rektor Lars-Petter.

Det kommer folk fra lokalt, nasjonalt og internasjonalt for å se på lokalene våre. Hele Dreieværste er fantastisk for oss!
                                                                                                        Rektor Lars-Petter

Den sprudlende rektoren snakker varmt om kollegaer, bygninger og studenter, og selv om det er mye jobb og lange dager er det tydelig at han stortrives som rektor.

En ting som trekkes frem er høyskolens fantastiske beliggenhet på Værste. En høyskole skal ligge i sentrum, og når den nye bydelen står ferdig befinner Høgskolen i Østfold seg midt i smørøyet og er klare for ny vekst. 

Latteren sitter løst og engasjementet er stort. Vi takker for oss og rektor Jørgensen flyr ut av døra, klar for neste oppdrag!

HØR PODKAST HER