vaerste

6 gode grunner til at det er smart å kjøpe en ny bolig i Byhaven

2021-03-25
Det er mange gode grunner til å kjøpe en ny bolig. Alt er flunkende nytt, og du trenger ikke å bekymre deg over rare romløsninger, slitt parkett, spikerhull i veggene eller utdaterte fliser på badet. Her følger noen grunner til.

1. Fem års reklamasjonsrett
Ved kjøp av ny bolig har du iht. Bustadoppføringslova fem års garanti og reklamasjonsrett. Utbygger vil i tillegg gjennomføre en befaring ett år etter overtakelse av boligen, for å kontrollere at alt er i orden.

2. Lavere kjøpsomkostninger
Dokumentavgiften til staten blir lavere når du kjøper en ny bolig. Da betaler du nemlig bare 2,5 % av den delen av tomteverdien som din bolig utgjør. Dette gir deg en betraktelig lavere kostnad enn ved kjøp av en brukt bolig.

3. Lavere faste kostnader
Gode energiløsninger er bra for både miljøet og lommeboken. Byhaven oppfyller alle isolasjonskrav i den nyeste tekniske forskriften, som fører til et lavt energibehov. Ved å bo på toppen av et stort moderne handlesenter, med et variert utbud av det du trenger i hverdagen, vil du også kunne minske dine transportkostnader.

4. Din egen stil
Er du tidlig ute med ditt kjøp av bolig i Byhaven, får du tid til å sette preg på ditt nye hjem. Det er fullt mulig å gjøre innrednings-, material- og fargevalg utover det som er inkludert i prisen. Kanskje ønsker du for eksempel å integrere en kaffemaskin eller et vinskap på kjøkkenet?

5. Ingen oppussing
Du kan konsentrere deg om det du har lyst til å gjøre, i stedet for å bruke tid på oppussing eller utbedring av skjulte skader fra forrige eier. Her kan du bo i mange år uten å bruke en eneste krone på oppussing. Vedlikehold og renhold av fellesarealer, snømåking og hagearbeid er det andre som tar seg av.

6. Bedre inneklima
Moderne krav til materialer og byggemetoder gir boligene bedre inneklima og energieffektivitet. Boligene i Byhaven har balansert ventilasjon med varmegjenvinning, og vannbåren varme. Hver bolig har sitt eget ventilasjonsaggregat, med mulighet for individuell styring.