vaerste

Flyttet til Værste i 2016 – har ikke angret et sekund

2021-02-19
Kjersti Bodahl Hauge og Thomas Hauge flyttet fra eneboligen til en leilighet på Værste Brygge sammen med yngstedatteren. De anbefaler andre å ikke vente for lenge.

Ekteparet bodde i 20 år sammen med sine tre døtre i en enebolig på Tindlund i Sarpsborg.
– Vi hadde det veldig fint der når vi var fem, forteller Thomas. Men når også vår mellomste datter flyttet hjemmefra følte vi at huset var blitt for stort.

– Vi ønsket å ta tilbake tida vår og bruke den på noe vi hadde lyst til, fortsetter Kjersti. Bruke mindre tid på å bo og mer tid til å ha det bra og gjøre andre ting. Vi har alltid vært sjarmert av å bo i by. Så ble helt plutselig en av de større leilighetene på Værste Brygge tilgjengelig, selv om den egentlig allerede var blitt solgt.

Paret tok med seg yngstedatteren som den gang var 15 år, og tok en tur på brygga en varm og fin sommerkveld. – Vi spurte om hun kunne tenke seg å bo her, og hun sa ja, forteller Thomas. Det var viktig at datteren vår fikk være med å ta valget.

Flyttet til Værste for å nyte livet

Mange vurderer på et eller annet tidspunkt å flytte fra eneboligen til leilighet, men ikke alle får gjort det. – Vårt inntrykk er at mange tar denne beslutningen litt for sent, forteller Thomas. Mange venter til barna har flyttet hjemmefra. Vi er glade for at vi er ferdig med omstillingen nå som yngstejenta akkurat har flyttet hjemmefra. Vi har spart mange år på dette og har hatt det fantastisk her. Det ville vært synd om vi tok dette valget når vi var blitt for gamle til å nyte bylivet.

– Her er på Værste er byen på behagelig avstand, men samtidig innenfor rekkevidde, forteller Kjersti. Det er litt roligere og mindre støy her. Gangbroa gjør at sentrum likevel er i umiddelbar nærhet. Vi har alle fordeler med å bo i byen, men ingen ulemper. – Det er også spennende å være del av byutviklingen, fortsetter Thomas. Det har gradvis blitt mye finere her på Værste, og det skjer noe hele tiden.

– Du kan være impulsiv her, forteller Kjersti. Du trenger ikke å planlegge og kan komme hjem fra jobb og si – hva skal vi finne på i kveld? Skal vi gå på kino, gå ut og ta en kaffe, spise middag eller bare gå en tur? Det er bare å la bilen stå da alt er på gangavstand. Etter fem år har vi fortsatt følelsen av at vi er på storbyferie når vi er hjemme!

– Vi liker å gå tur i byen, fortsetter Thomas. Vi har en fast runde på en time, men det er likevel noe nytt å se hver gang. Her på Værste-siden er fortsatt mange av turområdene under utvikling, og det blir veldig fint. Du skal ikke langt utover Kråkerøy før du ser Hvaler og åpent hav, og det tar jo kun 10 minutter med bilen for å komme til Tangen badeplass på Hvaler. Så har vi jo ferja som stopper her utenfor, som går til Gamlebyen.

Hva tenker dere om Værstetorvet og de nye boligene i Byhaven?

– Vi gleder oss veldig! Aktivitet skaper aktivitet, så det vil være positivt for hele byen. Det medfører mange kvaliteter som passer også for yngre familier, forteller Kjersti. De er mer urbane og har krav om beliggenhet og leiligheter med moderne planløsninger. Her kan de i tillegg treffe venninner på kafé. Vi hadde gjerne sett at også barna våre flyttet til Værste etter hvert, for å få nærhet til familien.

– Fornyelsen Værste skaper er bra for Fredrikstad. Vi får ny arkitektur og nye byrom å være i. Vi er så heldig at vi bor i en by med voksemuligheter. Hva ville Oslo vært i dag uten Aker Brygge? Værste er på en måte Fredrikstads svar på Aker Brygge, avslutter Thomas.