vaerste

God fremdrift på byggeplassen

5. januar nådde vi en milepel i byggingen av Byhaven-prosjektet, da de siste elementene i Vertikal ble stablet. De tolv etasjene i byens høyeste bygg er dermed på plass, og fra toppen har man en flott utsikt over store deler av Fredrikstad by.

60-70 mennesker har siden byggingen startet våren 2022 hatt sin arbeidsplass i og rundt byggeplassen til Byhaven og Værstetorvet. Det er satt peler 50 meter ned og det er gravd ut 80 000 kubikkmeter masse – noe som tilsvarer hele 4 500 lastebillass!

De siste månedene har Vertikal og Jadegården reist seg med ca. 1,7 etasjer hver uke, samtidig som det har blitt gjort betydelige støpearbeider for kjelleren mot sør i prosjektet.

 Det er Contiga AS som bygger blokkene med den såkalte prefaben. Nå som Vertikal og Jadegården er ferdig «stablet» i høyden, vil de i begynnelsen av februar starte med å stable Amber og Amber Syd.

Samtidig med dette vil hovedentreprenøren Solid reise en tårnkran for å klargjøre seg til start av arbeidene med fasade, tak og boliger. I løpet av mars vil Solid være godt i gang, og da kan man se hvordan fasadene begynner å ta form.

Byggeprosjektet er akkurat nå en av de største utbyggingene av sitt slag i Norge. Det krever planlegging, logistikk, og hardt arbeid.

Assisterende prosjektleder Jon Erik Borge i Værste AS forteller at det avholdes driftsmøter hvor man løpende planlegger tre måneder frem i tid. I tillegg er det daglige morgenmøter for arbeidslederne slik at alle vet hva de skal gjøre. 

Følg utviklingen via prosjektets byggekamera her.