vaerste

Solid entreprenør valgt som totalentreprenør for Byhaven

Vi har nå inngått avtale med Solid Entreprenør AS, som vil få ansvaret for byggingen av Byhaven. Fredrikstadbaserte Solid har lang erfaring og har opparbeidet seg en sterk posisjon innen byggebransjen på Østlandet. Med Solid får vi en trygg og lokalkjent totalentreprenør som leverer som avtalt.

Vi har valgt lokale entreprenører nå som vi skal starte utbyggingen av Byhaven og Værstetorvet. Solid Entreprenør får med seg Råde Graveservice og Kynningsrud Fundamentering på laget, og sammen skal de jobbe for at forventningsfulle beboere kan flytte inn i Byhaven i 2023. Takket være et vanvittig godt salg av leilighetene i første salgstrinn har vi kunnet fremskynde byggestart.


«Konkurransen har vært skarp blant nasjonale aktører, og mange ville være med. Vi er veldig glade for resultatet og at det er lokale entreprenører som skal bygge Byhaven.»

 Magnus Fredriksen, prosjektleder for Byhaven og Værstetorvet

Stor organisasjon

Det er en stor organisasjon vi bygger opp i forbindelse med byggearbeidene. Totalt areal som skal bebygges er på 16.000 kvadratmeter i grunnflate og boligene, parkeringen og handelen utgjør totalt 77.000 kvadratmeter.

Solid Entreprenør blir totalentreprenør for boligene og skal bygge alle fasader. Kynningsrud Fundamentering skal foreta spunting og pæling i byggegropene, mens Råde Graveservice skal stå for gravearbeidene og ha ansvar for rigg.

 Det vil også bli synergier for lokale entreprenører og underentreprenører. I byggeperioden vil rundt 400 mennesker utføre arbeid i prosjektet. Kontraktene har en verdi på rundt én milliard kroner, og første spadestikk blir tatt i løpet av høsten.

Lasse Johansen, daglig leder i Solid Entrprenør forteller at oppdraget er en viktig milepæl for selskapet. De har hatt tilsvarende store byggeprosjekter, men ikke lokalt. – Nå får vi være med å forme byen i mange år fremover. Det har vært en proff prosess, og vi er veldig stolte og gleder oss til å starte.

 

«Byhaven er et veldig spennende prosjekt for oss. Vi har god erfaring med boligprosjekter, og ser frem til oppstart sammen med andre dyktige entreprenører. Det er et stort og komplekst prosjekt som vil skape et stort engasjement i Solid Entreprenør. Vi er ydmyke overfor oppgaven, og mener vi har satt sammen et team som er godt rustet for å gjennomføre prosjektet. Det er spesielt hyggelig å vinne en konkurranse i Fredrikstad, hvor Byhaven og Værstetorvet vil bli et viktig byutviklingsprosjekt.»

Tom-Erik Sørensen, prosjektleder, Solid Entreprenør AS