vaerste

Spis godt. Bo godt.

På gateplan under leiligheten din i Byhaven ligger Matværste. En fantastisk matopplevelse med en bred meny av spennende serveringsboder, råvarer og delikatesser.

Faktisk hele 1500 fristende kvadratmeter med smaker fra hele verden - inkludert slakter, fiskehandler og spesialbutikker for delikatesser.

Her får du følelsen av å gå på matshopping slik man gjør i andre, mer berømte matnasjoner. Og slik vi selv gjorde før i tiden. 

Vandre mellom dyktige fagfolk, gode råvarer og liflige lukter, og få god hjelp til å velge akkurat det riktige stykket fisk, kjøtt eller fugl. Eller plukk med deg ferdig tilberedt lunsj eller middag, og ta den korte veien hjem: Opp noen etasjer til ditt eget kjøkken. 

Moderne og trivelig tradisjonsrikt, på en og samme gang. Matværste blir Fredrikstads matmekka med kulinariske opplevelser som:

Smakslykke

Kanskje Norges råeste delikatessekonsept. Med flere titalls millioner visninger på sosiale medier, har delikatessebutikken Smakslykke blitt en destinasjon for matelskere fra hele landet - med det mange kaller landets beste påsmurte focacciaer med franske, italienske og spanske skinker, oster og salamier i verdensklasse. Ostedisken deres vil by på byens beste utvalg med varierte oster fra anerkjente europeiske produsenter til mindre familieeide selskaper med spesialprodukter. Dersom du har en forkjærlighet for skinke og spekemat, tilbyr de et bredt utvalg av kvalitetsprodukter etter dine preferanser. Nyt opplevelsen av å gå inn på et autentisk «salumeria» midt i Fredrikstad. 


Gla'laksen 

Her finner du de beste råvarene fra havet: Skalldyr, fisk og egenprodusert fiskemat, alltid med lidenskap for kvalitet og kundeservice. Bak disken står blant annet tidligere NM-mester i Sjømat, Christina Sollie, og tidligere Slippen-kokk og Bakfickan-ansvarlig Karoline Navestad Olsen. I tillegg til de beste råvarene havet har å by på, serveres smakfulle sjømatretter. Fiskesupper, fiskeburger, og en real klassisk fish'n'chips er noe av det som står på menyen. "Vi sprer sjømatglede!" sier Fredrikstadjenta Christina.


Manstad kjøtt & delikatesse

Foruten sine berømte wienerpølser, som har vært en spesialitet helt siden Øivind Karlsens tid, finner du en rekke spennende råvarer og smaksopplevelser i kjøttdisken hos ærverdige Manstad. Prøv deres egen variant av dry aged storfekjøtt modnet i minimum 4 uker, pluss et stort utvalg kvalitetsråvarer fra storfe, kalv, svin, lam, fjørfe og vilt. Og selvfølgelig en full meny av ferdigretter, ferske kjøttpålegg og andre delikatesser. Alltid levert med høy standard og topp kvalitet. Et vellykket måltid starter alltid med førsteklasses råvarer fra Manstad.  


Og mmmye mer

Bubble Waffle er både en populær dessertbod og en deilig street food-dessert, hvor en ekstra luftig vaffel fylles med iskrem, frukt og bær. Meraki serverer nydelige greske spesialiteter, eller hva med smaksbomber fra det koreanske og japanske kjøkkenet? Prøv japanskinspirerte «Sando-sandwiches» hos Matologi.


1500 kvadratmeter ren matlykke - nesten rett utenfor døren din. Bon appetit.