vaerste

Timber – slik blir de flotte byggene i siste salgstrinn

Byhavens fjerde og siste salgstrinn består av 56 borettslagsleiligheter fordelt på to bygninger lengst sør i prosjektet. Timber Nord og Syd vil med sine særegne fasader skape variasjon i arkitekturen og bidra til et variert uttrykk langs bygatene. Timber ligger litt tilbaketrukket, og de to bygningene deler en egen intim takhage.

Timber har et skandinavisk og industrielt preg hvor lyse, levende trefasader kombineres med sorte utvendige metallkonstruksjoner. Med tre og metall er det tydelige referanser til både Plankebyen og verftsvirksomheten på Værste. Navnet Timber er inspirert av den lyse trekledningen i fasaden.

Timber Nord består av 7 etasjer og har 30 moderne leiligheter i 2. til 7. etasje. De er fordelt på 13 toroms, 12 treroms, 4 fireroms, samt én praktfull fireroms penthouseleilighet i toppetasjen.

Timber Syd har 6 etasjer og består av 26 flotte leiligheter i 2. til 6. etasje. De er fordelt på 12 toroms, 10 treroms, 3 fireroms, samt én praktfull fireroms penthouseleilighet i toppetasjen.

1. etasje og deler av 2. etasje i Timber Nord og Syd vil bestå av handelsvirksomhet tilknyttet Værstetorvet, samt Byhavens garasjeanlegg.

Byhaven blir en attraktiv og hyggelig møteplass

Byhaven gir deg moderne arkitektur, god bokvalitet og muligheten til å leve tilbaketrukket, men tett på sentrum. Dette blir en levende bydel med høy trivselsfaktor!

Under boligene i Byhaven finner du handlesenteret Værstetorvet, som vil romme om lag 60 forretninger. Byhaven og Værstetorvet vil med sin inkluderende arkitektur og sitt brede utvalg av boliger, moderne butikker og serveringssteder bli en attraktiv og hyggelig møteplass. Dette blir en levende bydel med høy bokvalitet! 

På taket til handlesenteret vil det komme en stor felles takhage for beboerne i Byhaven, skjermet fra bylivet i gateplan. Her vil du finne en stor variasjon av vegetasjon, hyggelige sittesoner og aktivitetsområder. En oppdeling i småplasser, gater og smug skaper et landsbypreg med små intime rom, med mulighet for både avkobling, aktivitet og samvær. I tillegg vil det også være en adskilt takhage for beboerne i Timber, mellom Nord- og Sørbygget.