vaerste

Værstetorvet i rute – snart er alle butikker på plass

Byggingen av det nye handlesenteret Værstetorvet er godt i rute med henhold til den planlagte åpningen i november. Vi er også godt fornøyde med at det meste av butikklokaler allerede er blitt utleid. Sist ut er parfymerikjeden Fredrik & Louisa, barnebutikken Trio, samt Plankebyen legesenter.

Prosjektsjef Magnus Fredriksen i Scala Eiendom, som sammen med Værste AS står bak utbyggingen av Værstetorvet, forteller at de har ønske om å samle et bredt utvalg av tilbud og tjenester på senteret for å gjøre mest mulig det praktisk for kundene.

– Helsetjenester er en viktig del av miksen, og vi er derfor veldig fornøyde med å ha signert avtale med Plankebyen legesenter, sier Fredriksen. Det populære legesenteret som i dag holder til i Storgata 37, har fem leger. Tre av dem er spesialister i allmennmedisin. 

Parfymerikjeden Fredrik & Louisa skal bygge en destinasjonsbutikk som blir Østfolds største. Her planlegges det for en butikk på hele 200-300 kvadratmeter, noe som er veldig stort sammenlignet med vanlige parfymerier som pleier å ha en størrelse et sted mellom 60 og 100 kvadratmeter. 

Vi har også signert avtale med den lokale og kjedeuavhengige barnebutikken Trio, som skal åpne en 200 kvadratmeter stor butikk på Værstetorvet. Trio var i mange år til stede i Fredrikstad sentrum, men måte flytte butikken til Amfi Borg i Sarpsborg da Torvbyen bygg A måtte stenge grunnet setningsskader. – Vi syns det er veldig stas å ønske en lokal og velkjent butikk som Trio velkommen tilbake til byen vår, forteller Fredriksen.


Butikkmiksen er snart på plass

Under boligene i Byhaven vil det komme et stort handlesenter som vil romme om lag 60 butikker og serveringssteder, samt aktører innen helse- og velvære. Senterets arkitektur vil stå sentralt, og det brede utvalget av moderne butikker og serveringssteder vil utgjøre en komplett handels- og møteplass som supplerer dagens tilbud i sentrum.

Med bare måneder igjen til åpningen av Værstetorvet, kan Fredriksen fornøyd fortelle at den endelige butikkmiksen begynner å falle på plass. – Vi har rundet en utleiegrad på 90 prosent, som betyr at vi snart er i mål. Det er flere av leietakerne som ikke er offentliggjort enda, men vi vil kunne presentere flere spennende aktører i tiden fremover, lover han.

Her er den foreløpige oversikten over alle leietakere


Stor mathall i gateplan

Siden tidligere er det klart at Værstetorvet vil få en stor mathall i gateplan, med eget inngangsparti i Vertikal-bygget og uteservering mot handelstorvet. Ambisjonen er å fylle 1.500 kvadratmeter med serveringsboder med smaker fra hele verden, samt spesialforretninger som slakter, fiskehandler og delikatessebutikk. Mathallen går under arbeidsnavnet Matværste og blir en integrert del av Værstetorvet. Den vil være med å gjøre handlesenteret og Fredrikstad sentrum til en destinasjon for alle som er glad i mat.

– Vi er i ferd med å inngå et samarbeid med en aktør som skal drive Matværste sammen med oss. Hvem det blir kan jeg ennå ikke si, men vedkommende har lang og bred erfaring fra bransjen, avslutter Fredriksen.