vaerste

Årets salgsrekord i Fredrikstad

Hele 1300 personer hadde registrert seg som interessenter i boligprosjektet Innseilingen, på Glombo på Kråkerøy. Likevel er de prosjektansvarlige overrasket over hvor knallgod salgsstarten har vært.

Fasit viser at det ble solgt leiligheter for 317,5 millioner den aller første dagen leilighetene ble lagt ut på markedet. Og salgene tikker fortsatt inn. 

Klokkertro på kvalitetene

– I gode tider selges det meste. Men nå er markedet krevende for mange, så vi er selvfølgelig positivt overrasket over en så utrolig salgsstart, sier Per Olav Borgås i Privatmegleren.

– Det var litt ekstra spennende å gå i salg i et så utfordrende boligmarked, men vi har hatt klokkertro på Stene-tomten og destinasjonen på Værste, produktene, beliggenhetene og planløsningene, sier administrerende direktør Trond Delbekk i Værste.

Det er nemlig få prosjekter lokalt og nasjonalt som har kvalitetene til Innseilingen: Elvenært med gangavstand til sentrum, vakkert beliggende på Kråkerøy. Nærmere vannet er det ikke mulig å bo.

– Derfor har det jo vært stor interesse helt siden vi startet reguleringen for tre år siden, sier prosjektleder Elisabeth Langrusten. 

En interesse som har holdt seg, for nå tikker det inn salg etter salg. 

Fra venstre: Øyvind Stene fra Stene Stål, Elisabeth Haraldseth Langrusten fra Værste og Terje Lyngaas fra Solid Eiendom. (Foto: Kine Jensen)

Byggestart allerede 2024

På grunn av den svært gode salgsstarten, kan byggingen starte tidligere enn planlagt. Den gamle Stene Stål-tomta på Glombo er nå ryddet og klar for å gå i gang med boligbygging. 

– Først er det detaljprosjektering, spunting av elvebredden og infrastruktur som skal på plass. Vi sikter mot byggestart en gang i 2024, sier Langrusten. 

Estimert byggetid er på 2,5 år, infrastruktur inkludert. 

Solid Eiendom, Stene Stål Gjenvinning og Værste står bak prosjektet på Glombo, og hvem som får jobben med å bygge er ennå ikke avklart.

– Vi er i kontakt med entreprenører nå, og kontrakter vil bli signert før jul, sier markedssjef i Innseilingen Lillann Just-Larsen.

Et variert utvalg

Dette første byggetrinnet består av 63 flotte leiligheter tegnet av Atelier Oslo – et av Norges mest prisvinnende arkitektkontorer. 

Stikkord er utsyn, svært gode planløsninger og uterom, samt umiddelbar nærhet til både byliv, parkliv og elveliv. 

– Her finner du leiligheter i mange prissjikt, fra 34 til 167 kvadratmeter i størrelse, sier Langrusten.  

Del av neste trinn for Fredrikstad. 

Innseilingen er del av den spennende utviklingen på området etter Fredrikstad Mekaniske Verksted, som kommer til å bli en helt ny og spennende bydel i Fredrikstad. 

Det er fortsatt mange flotte leiligheter igjen. Men det gjelder å være rask, hvis du vil bo rett ved elvebredden, på byens kanskje beste beliggenhet. 

*Sitater hentet fra artikkel i Fredrikstad Blad 24.10.23 og Estate Nyheter 24.10.23