vaerste

Dette kan du gjøre på Værste en deilig sommerdag

Sommeren gir mulighet for å oppdage mer av byen vår. Her er seks ting du kan sjekke ut på Værste, enten du er Fredrikstad-beboer eller bare på besøk!

Enten du er med familien, alene, med kjæresten eller gode venner - så søker en gjerne etter hyggelige opplevelser. Fredrikstad sentrum utvider seg over på Kråkerøy-siden og Værste-området er i kraftig utvikling. 

Følg Livet på Værste på Facebook - lik oss på vår side her!

Til Værste kan du gå, ta ferja, kjøre, sykle - ja til og med ta båten. Men hva er det å foreta seg på Værste denne pinsa?

1. Ro ned på en benk i grønne omgivelser

Kjøp med en is, sett deg på en benk i en grønn park, og bare pust ut. Da kjenner du brått følelsen av en fridag! Det er plenty av benkeplass på Værste-området. Flere steder langs elva kan du slå deg ned - også på trappetrinn ned mot vannet. 

Vår skjulte parkperle finner du opp trappene i bygget på Værstetorvet, mot Høgskolens hovedbygg. Parkfølelse med utsikt mot sentrum!

2. Middag på Restaurant Slippen

En av Norges beste fiskerestauranter, midt i Fredrikstad - trenger vi si mer? Med uteservering og plassering rett ved elva har du sommerbyen Fredrikstad midt i siktet. Her er det service, gode råvarer og kvalitet i alle ledd. Åpningstider, meny og bordreservasjon på restaurantslippen.no

3. La barna utfolde seg i nye lekeapparater

Rundt de nye boligene på Beddingen og mot nye Dreieværste, finner du de flotte nye lekeplassene. Her kan barna boltre seg i kreative og morsomme lekeapparater - og det er selvsagt benkeplass til de voksne rett ved.


4. Se fotball over en matbit på Stadion Taphouse

FFK-kamp, EM-fest eller andre godbiter fra sportens verden? Endelig er Stadion Taphouse igjen åpent, og du kan få med deg kampene mens du nyter en matbit. 

Se mer info på Stadion Taphouse' facebookside her!

5. Sandvolleyball midt i byen

Tonnevis med deilig strandsand ligger klart - med to sandvolleyballbaner kan du bokstavelig talt slå deg løs i et litt mer aktivt tiltak på en fridag. Banen ligger rett ved gangbroa, på Værstesiden, bare et par feilslag mellom Restaurant Slippen og Stadion Taphouse.

Her er det bare å dra med seg gjengen, dele inn lag - og husk ball! 

6. Ferjetur til Dreieværste og tælle litt rundt

[tælle: Fredrikstad-uttrykk for å rusle rolig, spankulere, gjerne uten konkret destinasjon]

Fredrikstads gratis ferjer tar deg direkte til Værste, og stopper regelmessig ved Dreieværste/Stadion. Atpåtil får du en liten sightseeing på veien! Ta turen fra Gresvik, Tollboden eller Gamlebyen og utforsk det stadig mer utviklede området på Værste - blant annet nylig fullførte Dreieværste, med blant annet Wang sin ungdomsskole i 1. etasje. Og du kan jo enkelt kombinere ferjeturen med en av de andre forslagene over!

Hva frister mest? Kanskje har du egne forslag? 

Del det gjerne, og følg oss videre på vår Livet på Værste-facebookside her!

Riktig god pinse!

Motta nye Livet på Værste-saker
rett i mailboksen