vaerste

Første fredag i måneden er denne gjengen ekstra tidlig oppe om morgenen

Første fredag i måneden inviterer Craft og Torshov Sport på Fredrikstad Stadion til "Morning Run" - 7 kilometer klokka 7 på morningen. Vi sjekket stemningen før og etter løpet på morgenkvisten.

–Dette var hardt, men deilig! Og så hyggelig å få servert frokost! Trioen Benedicte, Frida og Candy har nettopp fullført 7 kilometer i striregn en fredag morgen.

Vi skriver første fredag i februar 2022, og ute bøtter det ned i kun et par grader. Det blåser kraftig. På vei hjemmefra lurer vi på om noen orker møte opp for å løpe – helt frivillig – i disse forholdene. 

Men inne i lokalene til Torshov Sport på Fredrikstad Stadion er oppvarmingen allerede i gang fra klokken 06.45. 17 løpere er klare for å gjøre unna dagens økt, på enten 7 eller 5 kilometer rundt på Kråkerøy.

Frokost og premier som belønning

– Dette er skikkelig Bergensvær, smiler Benedicte Frøland Nesdal, tilflyttet til byen og til vanlig spiller og daglig leder i Fredrikstad Ballklubb. Med seg har hun lagvenninnene Frida Brandbu Andersen og Candy Veronica Jabateh.

– Vi har trening igjen om et par timer, forteller de mens de blir servert med smoothie og noe å spise fra blide arrangører i Craft. 

Du trenger ikke være toppidrettsutøver for å delta på Crafts Morning Run, og det er gratis å delta. Her er nivå, alder og bakgrunn ulik. I tillegg til frokost, venter det premier til alle som deltar.

– Det er moro at noen gjør noe ut av det slik som her! Du kan komme uansett nivå, og tilpasse hastigheten, sier en annen morgenløper – Simen Berntsen. Han bor på Kråkerøy og jobber i sentrum. 

Aleksander Willassen fra Kringsjå istemmer. Nå bærer det straks videre for en god arbeidsdag – men aller først, en varm dusj.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Første by utenfor Oslo

Craft Morning Run startet i Oslo i 2018, og i Fredrikstad ble stafettpinnen tatt opp høsten 2021. Etter et par pauser grunnet koronarestriksjoner ble februartreffet starten på et 2022 hvor planen er gjennomføring hver måned - på den første fredagen i måneden, altså.

– En våkner til av dette! En god start på dagen, og en kommer igang før man går på jobb, slår Tom Upsaker fast. Han er en av de første inn døra klokka 07.30, etter å ha gjort unna fem kilometer.

Det er Craft-ambassadør Cathrine Back som står for oppvarmingen – som i normalt, bedre vær gjøres utenfor Stadion-tribunene på Værste. Er det vanskelig å vekke forsamlingen så tidlig på morgenen?

– Det er faktisk ganske lett! De er klare! Det er helt supert at det kommer så mange, selv i dårlig vær, svarer Cathrine, med sin smittende energi.

– Det beste øyeblikket da vi løp var da jeg hørte noen si: "Når jeg har den oppvarminga først, blir det så annerledes og bedre når jeg løper!".

– Og dette er for alle! Mange føler nok at de ikke er gode nok, og da kommer de ikke i gang heller. Men her er det bare å bli med, smiler hun.

Vil bidra positivt

– Vi ønsket å dra i gang noe positivt. Det er en "community-tankegang" bak dette, og vi tenker jo at Fredrikstad blir en "Craft-by" etter at vi er blitt utstyrspartner med både FFK, Stjernen og FBK. Løp, ski og trening er hovedområdene vi satser på, og samarbeidet med Torshov her på Værste er veldig godt, forklarer Caroline Graham, markedssjef i New Wave Norway – som eier Craft-merkevaren i Norge.

Caroline og de andre fremmøtte ønsker velkommen til alle som vil være med ved neste første fredager i kommende måneder.

Se Facebook-gruppen for Craft Morning Run 2022 i Fredrikstad her!

Motta nye Livet på Værste-saker
rett i mailboksen