vaerste

Fra denne boksen kan du leie utstyret du trenger

Den første leid-boksen i Norge har fått plass på Værste. Det kan løse mye hodebry for folk som trenger utstyr som ellers ville kostet mye å kjøpe.

– Denne borrhammeren hadde jo kostet en liten formue om jeg skulle kjøpt den, og det bare for en times bruk. Kanskje jeg burde ta med tepperenser med det samme jeg er her!, ler Bjørn Bakke Nyhus. 

Han er innom den grønne boksen til leid.no som har fått plass mellom COWI-bygget og Værstetorvet, rett over veien fra NAV-bygget på Værste. På innsiden er det flust av utstyr man som man kanskje ikke trenger så ofte. For mange blir kjøp av slikt verktøy kostbar, og utstyret ender med å støve ned - og ta opp plass - i garasjen. 

– Vi ville endre forbruket, forteller Thommy Tellefsen.
Han står sammen med Andreas Bukholm og Håkon Steinbakk bak selskapet som nå ruller ut utleie-løsningen i flere byer på Østlandet. Leid-teamet teller idag 10 personer.

Enkelt å bestille via leid.no

Med enkel booking på nett eller mobil via leid.no kan hvem som helst leie alt fra høytrykksspyler til hekkesaks og jordfreser. 

– Jeg bare går inn her og velger, sier nevnte Nyhus, og viser på mobilen hvordan han booker utstyret han trenger. Ved hjelp av en kode får han låst opp døren, og kan ta med seg det han har leid. Besøket er raskt unnagjort, som er noe av poenget.

Utenfor står det to hengere man kan leie, men det er det inni boksen som utviklerne bak tror vil være mest interessant for folk.

– Den er tilgjengelig 24 timer i døgnet, vi tror det blir viktig for mange. Selv om butikken er stengt, er det åpent her. Hvorfor kaste bort penger på å kjøpe dyre verktøy du sjelden bruker, når du kan leie til en brøkdel av prisen her?, sier gründer Bukholm.

Han og kollega Tellefsen tror plasseringen på Værste er midt i blinken.

– Miksen her er veldig bra. Studentene har allerede dette mind-settet, men miksen forøvrig med mange som passerer til og fra jobb, eller andre aktiviteter, er midt i blinken, tror de to.

I bildekarusellen her ser du noe av utvalget fra leid.no-boksen på Værste:

Utvalget av utstyr er allerede ganske bra, og vil vokse videre. Er det utsyr man gjerne skulle hatt, er de lydhøre for ønsker. 

Av utstyr du kan leie, finnes blant annet:

  • Arbeidslamper
  • Drill
  • Dekkskiftpakke
  • Hekkesaks
  • Kvistkvern
  • Hekkesaks
  • Løvblåser
  • Borrhammer
  • Betongblander

Hele utvalget for Fredrikstad ser du her på leid.no!

– Vi har drevet med utleie av stillaser og annet, i lokaler på flere tusen kvadratmeter. Nå går vi ned til 12 kvadrat, og skal rulle ut 16 slike bokser de neste 8 månedene, forteller duoen. 

Ambisjonen er 300 leid.no-bokser på sikt. Kanskje utrulling over grensa også.

– Vi har erfaring og lærdom fra utleie tidligere, blant annet i Sarpsborg. Alle vi i selskapet har variert bakgrunn. Vi må kunne litt om veldig mye, innrømmer de.

De er takknemlig for hjelp fra både Værste og Drivhuset for muligheten til å komme i gang i Fredrikstad. Boksen er forøvrig selvforsørgende med strøm, via solceller på taket.

– Det er spennende å være med å utvikle mulighetene dette gir, konstaterer de to. 

Her kan du se utvalget du kan leie fra leid.no!


Andreas Bukholm og Thommy Tellefsen i leid.noAndreas Bukholm og Thommy Tellefsen i leid.no

Bildet over: Andreas Bukholm og Thommy Tellefsen i leid.no ved containeren på Værste.

Motta nye Livet på Værste-saker
rett i mailboksen