vaerste

Slik legges det til rette for fler på sykkel på Værste-området

Å bruke sykkelen når du skal til, fra eller rundt på Værste-området blir stadig enklere. Nå er også en av de første sykkevaskemaskinene i Norge innstallert på Dokka.

–Det handler om å se alternative muligheter til å komme seg på jobb, og med el-sykkelens inntog ser vi at mange nå oppdager hvor bra det kan være å sykle til jobb eller skole, sier Kamyar Ahmadi. Han jobber for HjemJobbHjem – en ordning for bedrifter i Nedre Glomma-området som vil få flere ansatte til å gå, sykle eller reise kollektivt til og fra jobb. 

Med et stadig økende antall som jobber, går på skole eller bor på Værste, er ikke fokuset noe mindre på å flere til å ta sykkelen fatt.

–Det er bra for helsa, det er bra for økonomien og faktisk sier mange av tilbakemeldingene at det også gjør noe med humøret. Det å starte dagen med litt aktivitet og frisk luft gjør noe med folk, smiler Kamyar engasjert.

– For mange kan det å sykle én dag i uka være en kjempebra start, legger han til.

Se bildegalleri fra lanseringen av sykkelmaskinen her - artikkelen fortsetter under:

Derfor er det også stort fokus på at flest mulig kan ta sykkelen i bruk for å komme seg til og fra området. Gode sykkelfelt og plenty av steder å sette låse eller oppbevare sykkelen på området er bare noen av brikkene: Nå er også en splitter ny sykkelvaskemaskin på plass - tilgjengelig for alle leietagerne av Værste.

Femte sykkelvaskemaskin i Norge

– Dette er kun den femte sykkelvaskemaskinen i Norge, men det finnes hundrevis rundt om i Europa. Det er veldig gøy å kunne bedre tilbudet til alle som kommer syklende til området her på Værste, sier Nicolai Horgen i Rene Sykler, som drifter den nye maskinen.

6. september ble maskinen, som er plassert i eget sykkelrom i det nye bygget på Dokka 6 (rett ved kommunens vaksinasjonssenter), presentert og ansatte på området var ikke snare om å stikke innom for å teste tilbudet. Og rene sykler ble det på kun et par minutter!

Gode ordninger for de som vil sykle

Det finnes flere gode ordninger for bedrifter som vil at ansatte skal se mer mot sykkelen. HjemJobbHjem, som Værste er medlem hos, har allerede flere medlemsbedrifter på Værste-området. Medlemskap koster kun 10,- per ansatt i måneden. 

Gjennom HjemJobbHjem får bedriftene blant annet tilgang til gode avtaler for å kjøpe, låne eller lease el-sykler. 

Se flere fordeler på HjemJobbHjem sin nettside her!

Motta nye Livet på Værste-saker
rett i mailboksen