vaerste
Møterom Dokka hos Aktive livMøterom Dokka hos Aktive liv

– Teams er bra, men å jobbe i team er bedre

Praten går ivrig rundt bordet, og smilene sitter løst hos de ansatte i Etat for Aktive liv i Fredrikstad kommune. To år etter at Norge stengte ned, er endelig det meste som det pleide å være i kontorlokalet. Det løfter stemningen i kontorene på Fredrikstad Stadion.

– Det er så godt å være her og se folk!, lyder det samstemt rundt bordet når Livet på Værste er innom.

Vi vil vite om det livet faktisk er tilbake som normalt ­nå – på arbeidsplassene rundt omkring.

– Omgivelsene våre har veldig mye å si. Jeg tenker at vi produserer bedre når vi er i et miljø, og er sammen med folk, sier Anne Skauen.

Hun er en av ni med fast kontor i 3. etasje på Fredrikstad Stadion, på kortsiden mot Helsehuset. Her boltrer «Etat for Aktive liv» seg, i sporty og morsomme lokaler. Løpebanen ligger klar gjennom korridoren så snart du har åpnet inngangsdøra.

Fullt på møterommet – endelig

Stabsmøtet er nettopp unnagjort. I møterom «Dokka» har det vært fullt rundt bordet. De ansatte opplever det befriende å ikke lenger måtte måle meter’n, eller sprite ned enhver overflate så snart man entrer rommet. Men håndsprit-flaska står der fortsatt.

– Det vanskeligste gjennom disse to årene har nok vært å opprettholde arbeidsmiljøet. Det kollegiale mellom oss. Det gir energi å sitte sammen fysisk, både faglig og sosialt, konstaterer André Flatner, sjef i etaten.

Idrettskonsulent Bjørg Liljedal trives med å være på kontoret sitt igjen.

– Man kjenner et ekstra ansvar for Fredrikstad og folka som bor her når man jobber i kommunen. Særlig når vi jobber med det vi gjør, sier Bjørg, som flyttet til Fredrikstad for 20 år siden fra Gudbrandsdalen.

Teamfølelsen viktig

Fra vinduet på kontoret kan Bjørg se studenter og elever i hopetall trekke forbi i begge retninger. Noen steinkast unna er det hektisk byggeaktivitet på Byhaven. Hverdagslivet boltrer seg utenfor. Hun jobber på et Værste-område som stadig er i utvikling. Bare siden etaten flyttet inn på Stadion for fem år siden, har en rekke nye bygg blitt oppført.

– Idag er vi glade for at vi har hatt enkeltkontorer i pandemitiden. Hjemmekontor har gått i rykk og napp gjennom to år. Vi har kunnet ha de ansatte her delvis gjennom rotasjon, fordi vi har lukkede kontorer. Nå tror jeg de fleste velger å komme hit selv om det er mer fleksibelt med tanke på hjemmekontor, erkjenner etatsjef Flatner, som også påpeker at hjemmekontor ikke er like gjennomførbart for alle.

– I det lange løp er vi et team, skyter Anne Skauen engasjert inn.

Bjørg Liljedal på kontoret hos Etat Aktive liv på Fredrikstad StadionBjørg Liljedal på kontoret hos Etat Aktive liv på Fredrikstad Stadion

Jobbe i team eller møtes på Teams?

Team er bedre enn teams, ifølge denne gjengen – men også Teams har fått en ny betydning gjennom disse to årene.

– Hos meg er det i alle fall en høyere terskel for å kalle inn til møter. Det kan være effektivt å ta det på Teams. Møtet blir mer effektivt, og spesielt kan man spare reisetid. En time på teams kan være like nyttig som å fly til Værnes og treffes på et møterom der, sier Stian Eriksrud under lunsjen.

– Men så har man også det sosiale aspektet å ta hensyn til, noen ganger er det riktig å treffes også, legger han til.

–Særlig når man skal være kreativ. Har man visse møter så må man treffes fysisk, konstaterer kollega Anne.

– Og så er jeg veldig glad for å få noen klemmer igjen!, smiler Anne glad, og smiler stort.

Det smitter raskt rundt bordet. Ja, smilet, altså!

Motta nye Livet på Værste-saker
rett i mailboksen