vaerste

– Vi har flyttet til et mer impulsivt liv

De flyttet bare tre minutter nærmere byen, men med base på Dreieværste har ekteparet Glenn Rostad og Susana Lopez fått en ny og spennende hverdag.

– Det var én endeleilighet igjen på Dreieværste, og vi slo til ganske kjapt. Vi bodde bare tre minutter unna med bil, men det er blitt et nytt liv, innrømmer Glenn Rostad og Susana Lopez. 

De hadde egentlig ikke begynt noen jakt på leilighet, men visste at de en dag skulle skifte fra hus til noe mer vedlikeholdsfritt. Nå er tomta litt lenger ut på Kråkerøy byttet ut med store vinduer mot elva og en takhage mellom leiligheten og toppen av Fredrikstad Stadion.

– Folk spør om jeg har zip-line ned til Stadion, ler Glenn muntert. 

Han er kjent som fotballtrener ved siden av jobben som idrettslærer ved Frederik II videregående skole. I dag er han styremedlem i Fredrikstad Fotballklubb.

– Jeg liker faktisk at jeg må kle på meg og gå rundt bygget for å komme dit. Det blir en sunn avstand. Og nei, vi kan ikke se noe av banen herfra, bare taket på tribunen, sier han – et annet spørsmålet han også ofte får etter at han ble Stadion-nabo.

Fra sofaen i fjerde etasje på Dreieværste kan vi titte ned på byferga som tøffer forbi. Tre studenter som venter på skyss ved Værste-stoppet kan straks gå ombord.
– Båttrafikken på elva er veldig positiv å oppleve. Veldig koselig, rett og slett!, sier Glenn med stort trykk på koselig.

– Det bråker ikke, og farta er lav enten båtene kommer inn for å finne et sted å legge til, eller er på vei ut mot mer åpent vann. Her går det i veldig rolig tempo, legger han til.

Hva slags liv har dere egentlig flyttet til ved å bo her, undrer vi?

– Vi kan være mer impulsive. Det er enklere å bare gå ut og spise en god middag. Rusle til Bakfickan og kjøpe frokost der en søndag morgen, sier Susana. 

Glenn nikker og er enig:

– Det er lettere å bare låse døra og dra! Enten det er til leilighet på fjellet, en konsert her i byen eller en tur utenlands, poengterer han, og understreker:

– Nå føler vi virkelig at vi bor i sentrum!


"Det store valget" med å selge eneboligen på Kråkerøy på over 300 kvadratmeter gikk overraskende enkelt. 

– Det er vel egentlig først nå vi merker hvor stor jobb det er å ha et stort bolighus, hage og alt det der. Vi har nok fått en del bedre tid, sier Susana, og tar en rolig slurk av kaffekoppen. 

I en nydelig innredet leilighet de har brukt tid på å få på plass detaljene, har de fått det slik de vil ha det. Nylig var Fredriksstad Blad på besøk for å dokumentere det hele.

Kan bruke byen mer

Hun og mannen har nå fått flytteprosess og innredningsarbeidet på avstand, og kjenner at den nye hverdagen i leiligheten på 102 kvadratmeter er i ferd med å sette seg.

– Jeg synes det begynner å bli et godt utvalgt i byen, på alt fra restauranter til konserter, sier Glenn. Han er engasjert og glad på byens vegne. Også for hva som kommer videre av tilbud på Værste-området.

Se mer: Her er leilighetene på Dreieværste i digital boligvelger

Naboskap har såvidt rukket å utvikle seg med noen av beboerne som har flyttet inn gjennom halvåret etter åpning. Med felles takhage blir det muligheter for både grilling og gode samtaler rett utenfor leiligheten.

– Vi har rukket å bli litt kjent med flere av de som bor nærmest oss, og vi har et vennepar i andre enden av bygget. Det er folk i alle aldere som bor her. Både lokale og innflyttere til byen. Det er en fin miks!

– Flere har flyttet hit fra andre byer, og de synes det er så hyggelig å bo i Fredrikstad. Jeg merker meg den samme tilbakemeldingen fra kunder jeg har på jobben – mange av de som kommer utenbys fra synes det er så hyggelig å være i Fredrikstad, sier Susana. 

Går til jobben

Hun driver til daglig Deluxe Spa Clinic i Fredrikstad sentrum, og kan dermed gå til jobb via gangbroa.

– Vi klarer oss fint med én bil nå. Vi hadde to, men med plassering her og barna ute av boligen klarer vi oss fint med én, forklarer paret. Beboerne i Dreieværste har egne plasser inne i Stadion Parkeringshus rett ved.

Å bo nærmere byen betyr også mer aktivitet i området rundt. Men hva merker man fra fjerde etasje med Høgskolen i Østfold rundt hjørnet, og Wang Ung i første etasje? 

– Det er helt minimalt vi merker til det. Er du hjemme på dagtid kan du høre litt prat fra friminutt når elever skravler, men det er egentlig ikke mer enn det, sier Rostad.

Jubelbrølene etter en FFK-scoring tar han derimot fra tribuneplass inne på Stadion. Han gleder seg allerede til neste kamp - på hjemmebane.

Les flere saker fra Livet på Værste her!

PS! Besøk Dreieværste sin nettside på dreievaerste.no her.

Få varsel om Livet på Værste-saker
rett i mailboksen