vaerste
Foto: Lemos MediaFoto: Lemos Media

– Vi kjente på Eliteserie-stemning igjen!

For en festdag det ble i Fredrikstad 16.mai! Oppladningen til nasjonaldagen startet på Fredrikstad Stadion med nesten 9000 jublende Fredrikstad-patrioter.

– Allerede flere timer før kamp var det masse liv! Vi gikk en runde på Værste og rundt i sentrum, og da kjente vi på den gode, gamle Eliteserie-stemningen igjen, sier Espen Østerhaug i FFK et par dager etter publikumsfesten på Stadion 16. mai.

Største arrangement på flere år

– Det kom folk med FFK-skjerf og rød-hvite effekter rundt hvert gatehjørne, bygg og begge broene på vei til Stadion. Og etter kampen: Den klassiske køen over gangbroa, smiler Østerhaug. Han var sentral i mobiliseringen til kampen – sammen med resten av klubben, næringslivet og supporterne.

"Fotballens nasjonaldag" kalles den gjerne - 16. mai-runden hvor FFK i år hadde besøk av Skeid. 8858 tilskuere tok turen – det høyeste publikumstallet i Fredrikstad på fire år. Og FFK leverte med 2-0 seier.

– En ting er å se det syde inne på Stadion, kjenne stemningen og jubelen når ballen går i mål. Men dette var en fest for hele byen, med masse folk i gatene, på restauranter og utsteder. Båthuset og flere andre steder var proppet fulle av supportere som ladet opp til kamp. Det var korps, allsang, ja hele byen sto på hodet!

Teksten fortsetter under bildet.

Foto: Lemos MediaFoto: Lemos Media

Mest merkbart på selve kampen var en fullsatt ståtribune der klubbens mest høyrøstede supportere laget en fantastisk stemning fra start til slutt, og enda lenger enn kampslutt.

I tillegg hadde næringslivet med blant annet Værste, OBOS, SpareBank 1 Østfold Akershus, BDO og Petter A Olsen bidratt med å subsidiere og dele ut billett til blant annet barn- og ungdomslag i Østfold.

Neste kamp allerede i sikte

At det går an å sykle til kamp fikk også Bypakke Nedre Glomma bevist, som delte ut gratisbillett til de som tok tohjulingen til kamp.

Østerhaug og FFK har ikke tenkt å hvile på laurbærene tross suksess både på banen og tribunen. Neste hjemmekamp faller på Kristi Himmelfartsdag, 26. mai.

– Vi var nede på bakken igjen med en gang, vi. Nå skal vi fylle opp tribunene igjen mot "Kåffa", og håper mange som var der 16.mai har lyst på en ny festkveld på Stadion!

Har du tenkt deg på Stadion på FFK-kamp kan du kjøpe billett her!

Foto i denne artikkelen: Lemos Media

Få varsel om Livet på Værste-saker
rett i mailboksen