vaerste

Viser frem livet på Værste

Den nye sentrumsbydelen i Fredrikstad vokser frem. Hvordan er egentlig livet på Værste-området, for de som bruker mulighetene?

Med nylanseringen av vaerste.no starter vi også opp konseptet Livet på Værste. Med jevne mellomrom skal vi fortelle om hvordan livet i den nye bydelen er for de som bor, jobber, utdanner seg, benytter kulturtilbud eller av andre årsaker opplever Værste-området. 

Følg oss også på Facebook - lik vår nye Facebook-side for Livet på Værste her!

På det som i "gamle dager" var et stort industriområde, har i dag flere sitt virke enn noen gang tidligere - inkludert et stort antall studenter og skoleelever. Med Helsehuset, NAV og Fredrikstad Stadion og Restaurant Slippen sentralt plassert på området, trekkes også et stort antall besøkende inn hver eneste uke. 

Nye Arena Fredrikstad og ny videregående skole er to av byens viktigste byggeprosjekter de neste årene, og vil øke aktiviteten på Værste ytterligere.

Det er utrolig gøy å være med på bygge byen, utvikle mulighetene, og se veksten, sier Trond Delbekk i Værste AS. 

Nå skyter også boligbyggingen fart på Værste. Langs vannet har Beddingen-byggene allerede satt sitt preg, og nå har også beboerne kunnet flytte inn på Dreieværste, mellom Fredrikstad Stadion og elva. Samtidig får Byhaven-prosjektet sin salgsstart, og i neste runde følger blant annet Værstetorvet og Åsgårdhagen - for å nevne noen av stedene man i fremtiden kan bo, i det som blir en fantastisk utvidelse av bysentrum i Fredrikstad.

Første reportasje om Livet på Værste handler om elevene på ungdomskolen Wang Ung, som denne våren flyttet inn i helt nye lokaler i Dreieværste-bygget, med utsikt til elva. Les saken her!

Få varsel om Livet på Værste-saker
rett i mailboksen