vaerste

Wang Ung-elevene jubler for nye lokaler i Dreieværste: – Det er blitt veldig bra her!

Ungdomsskoleelevene på Wang Ung jubler. Med splitter nye lokaler i 1. etasje på Dreieværste har ungdomskoleelevene fått rom til å blomstre.

– Vi gledet oss lenge, og det har blitt veldig bra her, smiler Vida Kristiansen og Julie Ellingsen fast. De to 9.klassingene ser seg fornøyd rundt seg i sitt splitter nye klasserom. Det er matte på timeplanen. Utenfor klasserommene glir elva idyllisk forbi.

Som besøkende kjenner man fort det ungdommelige humøret i rommet og i gangene. Skolen har elever fra hele Fredrikstad, men også fra andre deler av Østfold. Vida tar turen inn fra Hvaler, mens Julie reiser tur-retur Halden hver dag for å dra fordelene ved idrettsungdomsskolen.

– Fredrikstad er så mye større enn Halden. Her ligger skolen midt i byen, men samtidig er vi litt skjermet. Den ligger veldig lett tilgjengelig. Perfekt plassering, smiler Halden-jenta og får medhold fra Vida. 

Splitter nytt – rett ved vannet

1. mars flyttet 122 elever sammen med et tosifret antall lærere og trenere inn på Wangs nye ungdomsskole i Fredrikstad, Wang Ung. Skolen har førsteetasjen i den nye Dreieværste-bygningen.

Det nye bygget, som ligger mellom kortsiden på Fredrikstad stadion og elva, har fått sine første faste gjester.

Utover våren skal blant annet beboerne som har kjøpt leiligheter inn i etasjene øverst i bygget. Til sammen blir det et levende område på det som før var en tom og kjedelig grusplass.

– Nå er vi én skole, på tvers av alle trinn! Og så er det veldig pent her, medgir Julie og Vida.

Wang Toppidrett, som er Wangs videregående skole, holder til rett rundt hjørnet, i Stadion-bygget. Idrettsskolen er en del av «idrettsklynga» som er i ferd med å vokse på Værste-området, sammen etableringen av blant annet Olympiatoppens avdeling, og toppidrettsklubbene FFK, Stjernen og FBK. 

Uteområder skapt for aktivitet og trening

Det er ikke bare inne elevene setter pris på å være. Fremover ferdigstilles også uteområdene, som vil gi enda flere muligheter for både trening og samvær, rett ved vannet.

– Uteområdet gleder jeg meg veldig til å bruke. Det blir fine friminutt og samlinger ute, konstaterer Julie. Fra uteområdene kan elevene ha flott utsikt opp mot gangbroa.

– Fredrikstad er jo en så fin by. Alt er så fint her! Det er koselig med elva utenfor, og ferja som kjører forbi, skryter Vida.

– Vi kan bruke området ute rundt her til mange ting. Vi har til og med lagd mat ute, forteller hun. 

Takhøyde for aktive elever

– Det er mye bedre luft her, sier jentene, som før innflyttingen hadde hatt midlertidige skoleplasser i flere andre lokasjoner på området.

Med fem meter under taket oppleves de nye klasserommene på Wang Ung som et både moderne og friskt sted å ha skoledagen. I gangene og fellessonene er det flere steder åpent helt til taket av bygget. Det gjør også at lydnivået ikke blir for voldsomt.

– Her er det lov å løpe i gangene, ler rektor Trine Ruud.

– Vi har fått lov til å sette vårt preg på løsningene her, og er veldig godt fornøyd med hvordan det er blitt, smiler rektoren med ansvaret for de 122 ungdommene.

PS! Høsten 2021 øker elevtallet til 150 og i 2022 blir de 180 elever når alle tre trinnene har to klasser. 

Følg Livet på Værste på Facebook - lik oss på vår side her!

Få varsel om Livet på Værste-saker
rett i mailboksen