vaerste

Fredrikstad – en attraktiv by å leve i

Fredrikstad er en veldig hyggelig by å leve i, og kan by på et rikt utvalg av aktiviteter og arrangementer. I 2017 gikk Fredrikstad av med seieren som Norges mest attraktive by – statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling.

Ærverdige Gamlebyen er Nord-Europas best bevarte festningsby. Bydelen byr på en perfekt blanding av nåtid og fortid, med sine vel bevarte bygninger, brosteinslagte gater og en flott miks mellom dagligliv, kunst, historie, små butikker, museer, utstillinger og koselige caféer. Den stjerneformede vollgraven som omkranser byen, er perfekt for piknik, spaserturer og familiehygge.

I Fredrikstad finner du noe for enhver smak. Her har vi listet opp noen høydepunkter som er verdt å få med seg i denne flotte byen.

Kultur- og shoppingbyen Fredrikstad
Fredrikstad er kjent for sitt rike kultur- og uteliv. Litteraturhuset har et bredt program med aktiviteter og arrangementer. Du kan også besøke Østfold kunstsenter på Cicignon, St. Croix-huset eller kulturhuset Blå Grotte. Ved Stortorvet og langs Bryggepromenaden finner du et rikt tilbud på restauranter, caféer og uteserveringer. Her er det også et yrende uteliv, hvor det arrangeres konserter og sommerfestivaler.

I den hyggelige gågata ligger kjente konseptbutikker og lokale forretninger om hverandre. Torvbyen kjøpesenter tilbyr med sine 82 butikker et bredt shoppingutvalg. På sørsiden av elva kommer etter hvert handlesenteret Værstetorvet, som med sitt brede utvalg av moderne butikker og serveringssteder vil bli en pulserende handels- og møteplass. 

Ta byferga til koselige Gamlebyen
Byferga er en enkel og sjarmerende måte å forflytte seg rundt i Fredrikstad på, og er til både lokalbefolkningens og turistenes store glede helt gratis. Byferga binder byen sammen med sin rute fra Ålekilene i vest til Gamlebyen i øst. 


Opplev Fredrikstads mangfoldige friluftsliv
Skjærgården byr på utallige badeplasser og i Ytre Hvaler nasjonalpark kan du oppleve et storslagent kystlandskap. Fredrikstad er også en innlandsidyll med vakre kulturlandskap, store skogsområder og innsjøer. Turstiene Oldtidsruta og Glommastien anbefales, og Kråkerøy byr på mange flotte sykkelruter. Den lille grønne øya Isegran er med sin kystkulturpark et perfekt sted for piknik, lek og rekreasjon.

Er du glad i sport kan du besøke Fredrikstad Stadion og nyte stemningen Plankehaugen lager når FFK spiller fotball. Snart kommer også Arena Fredrikstad ved siden av Stadion, som blir Stjernen Hockeys nye storstue. I Gamle Fredrikstad finner du Kongstensbadet og Aktivitetsbyen, hvor du kan spille golf, fotballgolf, minigolf og tennis.

En by i rask utvikling
Fredrikstad er en by i sterk vekst, både når det gjelder antall innbyggere og i et byutviklingsperspektiv. Med sine 83.000 innbyggere er Fredrikstad Norges sjette største by. Sentrum ekspanderer til nye områder, og gamle industriområder erstattes med boliger, spennende bedrifter, butikker og restauranter.

Elvefronten har endret karakter på begge sider av elva. På nordsiden finner du den flotte Bryggepromenaden og på sørsiden er det gamle industriområdet til Fredrikstad Mekaniske Verksted i ferd med å bli en ny pulserende bydel som forlenger bykjernen sørover.

Skulle du ha ønske om å oppleve noe annet, er hovedstaden bare en time unna med bilen.

Boligprosjekter som Byhaven er ofte en god investering – les mer om dette her 

I Byhaven får du livskvalitet med det beste av to verdener - fantastiske uteområder og nærhet til naturen, samtidig som du bor urbant og meget sentralt med «alt» innen gangavstand.