vaerste

Byggene i Byhaven

Slik blir de flotte byggene

Byhaven er for deg som ønsker å bo urbant og meget sentralt i Fredrikstads nye bydel. Her har du gode muligheter til å leve et aktivt og komfortabelt liv.
Byhaven ligger sentralt på Værste, bare et steinkast unna Gangbroa over til Stortorvet. Her vil det bygges en variert miks av boliger som er tilpasset forskjellige livssituasjoner. Dette blir en levende bydel med høy trivselsfaktor!

Byggene får særegne fasader som skaper variasjon i arkitekturen og bidrar til et mangfold langs bygatene. Her finner du alt fra arealeffektive 2-roms til større 4-roms leiligheter, samt flotte 4- og 5-roms penthousleiligheter med takterrasse og flott utsikt over byen.

Vertikal

Vertikal er et moderne teglsteinsbygg på hele 13 etasjer som har en detaljering og et estetisk uttrykk med høy arkitektonisk verdi. Vertikal ligger nordvest i prosjektet og som navnet formidler er dette et boligtårn som strekker seg høyt over øvrig bebyggelse.

Her finner du 37 selveierleiligheter fordelt over 9 toroms, 9 treroms, 17 fireroms og 2 femroms med størrelse fra 35 til 205 m2. I 12.-13. etasje ligger to praktfulle penthouseleiligheter over to etasjer som har privat takterrasse mot sør og en fantastisk 360-graders utsikt over byen.

Jadegården

Med navnet Jadegården har vi latt oss inspirere av den sjeldne, grønne smykkesteinen Jade. Jadegården ligger nordøst i kvartalet og bygget skaper med sin grønne fasadeflis et praktfullt blikkfang for besøkende som kommer fra sentrum.

Her finner du 36 selveierleiligheter fordelt over 12 toroms, 12 treroms og 12 fireroms med størrelse fra 46 til 117 m2.

Amber

Amber mot øst er en bygning kledd i lys, rød tegl – et naturmateriale som bare blir finere med tiden. Med sorte detaljer i utvendige konstruksjoner får bygget et industrielt og internasjonalt preg som refererer til verftsvirksomheten på Værste. Navnet Amber er inspirert av den spesielle rødfargen på teglsteinen i fasaden. 

Her finner du 33 borettslagsleiligheter fordelt over 15 toroms, 13 treroms og 5 fireroms med størrelse fra BRA 41 til 164 m2. I 7. og 8. etasje vil det komme to flotte penthouseleiligheter med store terrasser mot vest.

Amber Syd

Amber Syd mot øst er en bygning kledd i lys, rød tegl – et naturmateriale som bare blir finere med tiden. Med sorte detaljer på fasaden, får bygget et industrielt og internasjonalt preg som refererer til verftsvirksomheten på Værste. Navnet Amber er inspirert av den spesielle rødfargen på teglsteinen i fasaden.

Her finner du 27 borettslagsleiligheter fordelt over åtte 2-roms, ti 3-roms og ni 4-roms med størrelse fra BRA 41 til 164 m2. I 7. etasje vil det komme en flott penthouseleilighet med en stor vestvendt takterrasse.

Onyx

Onyx rett sør for Amber Syd er et moderne bygg kledd i mørk tegl. Likt Amber har bygget sortlakkerte metallrammer på fasaden, som skaper et industrielt og internasjonalt preg. Med navnet har vi latt oss inspirere av den vakre smykkesteinen Onyx, som likt teglsteinen i fasaden er vanlig forekommende i sorte og mørke nyanser.

Her finner du 32 selveierleiligheter fordelt over tretten 2-roms, femten 3-roms og fire 4-roms med størrelse fra BRA 36 til 122 m2. I 7. etasje vil det komme en flott penthouseleilighet med en enorm takterrasse i tre retninger.

Timber Nord

Timber Nord ligger sør fra Onyx og har et skandinavisk og industrielt preg hvor lyse, levende trefasader kombineres med sorte utvendige metallkonstruksjoner. Med tre og metall er det tydelige referanser til både Plankebyen og verftsvirksomheten på Værste. Navnet Timber er inspirert av den lyse trekledningen i fasaden.

Her finner du 30 borettslagsleiligheter fordelt over 13 toroms, 12 treroms og 5 fireroms med størrelse fra 42 til 161 m2 BRA. I 7. etasje vil det komme en flott penthouseleilighet med stor terrasse mot vest.

Timber Syd

Timber Syd ligger lengst mot sør i prosjektet og har et skandinavisk og industrielt preg hvor lyse, levende trefasader kombineres med sorte utvendige metallkonstruksjoner. Med tre og metall er det tydelige referanser til både Plankebyen og verftsvirksomheten på Værste. Navnet Timber er inspirert av den lyse trekledningen i fasaden.

Her finner du 26 borettslagsleiligheter fordelt over 12 toroms, 10 treroms og 4 fireroms med størrelse fra 38 til 161 m2 BRA. I 6. etasje vil det komme en flott penthouseleilighet med stor terrasse mot vest.

Townhouse

Byhavens Townhouse gir deg følelsen av å bo i et eget hus, midt i byen. De ligger i seks rekker midt på den store takhagen over handlesenteret. De primære fasadematerialene er henholdsvis tegl og tre, med sort detaljering og overganger som skaper kontraster og dybde i fasadene. 

Her finner du 19 hus med to forskjellige planløsninger, på ca. 123 respektive 127 m2, samt 10 leiligheter fordelt på fem 3-roms på ca. 75 m2 og fem 2-roms på ca. 45 m2.

Meld interesse for prosjektet