vaerste

Om Byhaven

Byhaven gir deg livskvalitet med det beste av to verdener - fantastiske uteområder og nærhet til naturen

Byhaven er for deg som ønsker å bo urbant og meget sentralt i Fredrikstads nye bydel. Her har du gode muligheter til å leve et aktivt og komfortabelt liv.
I Byhaven får du en helt ny og lettstelt bolig i hjertet av Fredrikstads nye bydel – Værste. Her får du livskvalitet med det beste av to verdener – en stor felles takhage og nærhet til naturen, samtidig som du bor urbant og meget sentralt med «alt» innen gangavstand.

Byhaven ligger sentralt på Værste, bare et steinkast unna gangbroa over til Stortorvet. Her vil det bygges en variert miks av boliger som er tilpasset forskjellige livssituasjoner. Blant de 249 boligene finner du alt fra mindre 2-roms og større 4-roms leiligheter til flotte townhouses.


En komplett handels- og møteplass

I gateplan vil det komme et stort moderne handlesenter, med et variert utbud av det du trenger i hverdagen. Værstetorvet vil romme om lag 60 butikker og serveringssteder, og det brede utvalget vil utgjøre en komplett handels- og møteplass som supplerer dagens tilbud i sentrum. Med Værstetorvet får vi endelig et moderne handlesenter i Fredrikstad som tar handelen tilbake til byen!Stor takhage for Byhavens beboere

Mens Værstetorvert fyller bydelen med liv, mennesker og arbeidsplasser, blir Byhaven blir et variert og bynært boligområde med hyggelige grøntarealer og fellesområder. På taket til handlesenteret vil det komme en stor felles takhage for beboerne i Byhaven. Her vil du finne en stor variasjon av vegetasjon, hyggelige sittesoner og aktivitetsområder. En oppdeling i småplasser, gater og smug skaper et landsbypreg med små intime rom, med mulighet for både avkobling, aktivitet og samvær.


Variasjon som binder bolig og handel sammen

Balansen mellom handel og bolig blir styrket gjennom prosjektets varierte arkitektur. Selv om boligene i Byhaven er en del av Værstetorvet, er de individuelle byggene en like stor del av byen, med særegne byfasader og egen identitet. Værstetorvet i gateplan binder prosjektet sammen og skaper en inkluderende helhet.

I Byhaven vil du bo godt, og leve vel.

Meld interesse for prosjektet