vaerste

Backe Østfold bygger Helse 2

2017-05-08
Mandag 8. mai rullet den første gravemaskinen inn på byggetomta til det neste Helsehuset; Helse 2.

Det er det lokale entreprenørfirmaet Backe Østfold som har fått byggentreprisen, og sammen med Råde Graveservice, allerede er i gang på byggeplassen. – For oss betyr det mye å få en slik kontrakt sier prosjektleder i Backe, Lars Gamlesanne, som er strålende fornøyd med å være i gang med prosjektet.

Reguleringsarbeidet har pågått nøyaktig i 12 måneder og byggeprosjektet ble endelig godkjent i bystyrets møte 4. mai. -Det har vært en gjennomgående god prosess med Fredrikstad kommune, uttaler utviklingsdirektør Sigbjørn Moe. Han har vært ansvarlig for arbeidene overfor kommunen mens prosjektleder Roy Jacobsen har jobbet med byggetekniske rådgivere og forestått valget av entreprenør. Det er også Jacobsen som leder byggeprosjektet fram til det står ferdig og NAV flytter inn 1. august 2018.

P-plassen som har vært på byggeplassen erstattes med en ny p-plass på vestsiden av Helsehuset og kapasiteten øker fra 42 til 160 plasser. Det blir også p-plasser under Helse 2, med innkjøring via det etablerte Helsehuset. -Parkeringskapasiteten i og rundt Helsehuset er meget god uttaler Jacobsen, og forteller samtidig at plassene utenfor legevakten, som er reservert personer med et handicap (HC-plasser), vil bli gratis fra 1. juni i år.

Helse 2-bygget blir ca 10.000 m2 over 6 etasjer. Foruten NAV, med sine 220 medarbeidere, skal det også andre virksomheter inn slik at bygget, når det er fullt, vil ha ca 400 personer  i arbeid.