vaerste

Værstetorvet - En attraktiv møteplass

2021-01-18
Værstetorvet vil med sin inkluderende arkitektur og sitt brede utvalg av moderne butikker og serveringssteder bli en attraktiv og hyggelig møteplass.

Byhaven og Værstetorvet blir et byutviklingsprosjekt som styrker og utvider sentrum ved å svare på mange av Fredrikstads behov. Byhaven blir et variert og bynært boligområde med hyggelige grøntarealer og fellesområder mens Værstetorvert blir et gatebasert handlesenter som fyller byen med liv, mennesker og arbeidsplasser.

Variasjon som binder bolig og handel sammen

Balansen mellom handel og bolig blir styrket gjennom prosjektets varierte arkitektur. De individuelle boligbyggene i Byhaven får særegne fasader og egen identitet. Værstetorvet i 1. og 2. plan binder prosjektet sammen og skaper en inkluderende helhet.

 

Arkitekturen skaper et levende gate- og byliv

Fasadene og tilhørende torgarealer vil være aktive, åpne og inviterende for å skape et levende gate- og byliv. I gateplan vil de mange inngangene, både til handlesenteret og boligene, skape kontakt mellom ute og inne. Variasjonen gir et mangfold langs bygatene som beriker opplevelsen både visuelt og funksjonelt.


Vi er veldig bevisst på vårt ansvar rundt det å bygge i sentrum. Derfor har vi også hatt stort fokus på arkitektur og tilpasninger til miljøet rundt.

                                                                                   MAGNUS FREDRIKSEN, SCALA EIENDOMTar handelen tilbake til byen

Mangfold finner man også inne på Værstetorvet. I senterets gateplan vil det være en overvekt av dagligvareforretninger og serveringssteder, mens andre etasje vil by på et variert tilbud av butikker innen mote, hus og hjem. Værstetorvet vil med sin inkluderende arkitektur og sitt brede utvalg av moderne butikker og serveringssteder bli en attraktiv og hyggelig møteplass som tar handelen tilbake til byen.